Per karantiną privačių mokyklų populiarumas dar labiau padidėjo: kelis kartus augo ir jų pajamos.

Kaip skelbia duomenų analizės įmonė „Scorify“, privačios mokyklos pernai gavo penktadaliu daugiau pajamų nei 2019 m. – iš viso daugiau nei 48 mln. eurų. Jos uždirbo beveik 5 mln. eurų pelno – triskart daugiau nei ankstesniais metais.

Praėjusiais metais taip pat augo ir darbuotojų skaičius privačiose mokyklose.

Privalomas švietimas – ir migrantams bei pabėgėliams

Visuotinai žinoma, kad mokslas ir tinkamas švietimas – būtinoji visuomenės gerbūvio sąlyga. Juk ekonomine prasme, vaikų švietimas – tai ilgalaikė investicija, iš kurios tikimės didelės grąžos ateityje.

„Creditreform Lietuva“ verslo analitikės Alinos Bočkienės teigimu, nemokamą ir privalomą švietimą kiekvienam Lietuvos (ir net nelegalių migrantų ar pabėgėlių) vaikui užtikrina šalies Konstitucija. Tačiau vis daugiau tėvų savo vaikus nutaria vesti ne į valstybines nemokamas, o į privačias ar tiesiog nevalstybines mokyklas. Tai daugiau lemia ne vietų trūkumas mokyklose, tarkime, vaikų darželių atveju, o visai kiti – socialiniai veiksniai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)