Įvairovė valdybų bei aukščiausiosios vadovybės struktūrose gerinama „pernelyg lėtai“, teigia Monalottė Theorell Christofferson, Švedijos privataus ir rizikos kapitalo asociacijos pirmininkė.

Naujoji iniciatyva, kuriai vadovauja asociacija, „Nasdaq Inc.“ ir „Allbright“ siūlys mokomąjį kursą, kuriuo siekiama sustiprinti suvokimą, jog „didesnė įvairovė lemia geresnius sprendimus ir didesnę grąžą“, –sakė pirmininkė.

Neseniai atlikta „Allbright“ ataskaita parodė, kad per COVID-19 pandemiją lygybė šiek tiek sumenko, nes listinguojamų įmonių, neturinčių moterų aukščiausioje vadovybėje, dalis 2020 m., lyginant su ankstesniais metais, išaugo nuo 20 iki 21 proc.

„Tai klausimas, kurį verslo pasaulis turi toliau ryžtingai spręsti, – telefonu sakė M. Theorell Christofferson. – Nepaisant šios problemos suvokimo ir daugelio svarbių paskelbtų priemonių, jai išspręsti, deja, prireiks nemažai laiko.“

M. Theorell Christofferson, kuri taip pat eina vyriausiosios finansininkės pareigas, taip pat priduria matanti „didžiulį susidomėjimą“ diskusijomis šiomis temomis tarp investuotojų.

Naujasis kursas bus siūlomas „Nasdaq“ biržoje listinguojamoms įmonėms Švedijoje, Suomijoje, Danijoje ir Baltijos valstybėse, taip pat įmonėms, susijusioms su Švedijos asociacija ir analogiškomis organizacijomis Danijoje ir Suomijoje.