Nors „žaliojo“ plieno gamyba naudojant vandenilį šiuo metu reikalauja didesnių sąnaudų, iki amžiaus vidurio procesas greičiausiai taps pigesnis nei anglimi ar gamtinėmis dujomis paremta gamyba, netgi atsižvelgus į tai, kad tuo tikslu prireiks pastatyti naujų gamyklų, teigia BNEF.

Geografinė padėtis taip pat turės įtakos renkantis ekonomiškiausią ekologiško plieno gamybos būdą. Šalis, turinti daug vandenilio, galėtų pasiekti, kad šis kuras taptų dominuojančiu plieno gamyboje, tuo tarpu valstybė, turtinga hidroenergija ir kitais švarios energijos šaltiniais, galėtų tiesiogiai elektrifikuoti plieno gamybą pasitelkusi vadinamąjį lydyto oksido elektrolizės procesą, teigia BNEF.

Tarp kitų technologijų ar metodų, skirtų dekarbonizuoti plieną, reiktų paminėti perdirbimą, anglies dvideginio surinkimą, alternatyvius geležies gamybos procesus ir anglies dioksido kvotas. Labai tikėtina, kad šias technikas reikės kombinuoti pasauliniu mastu, pažymėjo BNEF.

„Mes tikimės, kad daugelio iš šių technologijų kaina nukris, įgyvendinant masto ekonomiją ir sudarant sąlygas didesniam efektyvumui“, - pabrėžė BNEF.