Vienas iš jo inicijuotų projektų – tai bendradarbystės erdvė „3O“ arba dar kitaip „Out of Office“ Palangoje. Čia įsikūrė unikali bendradarbystės erdvė, kurioje darbą galima derinti su buvimu prie jūros.

Ši idėja realybe virto ne iš karto, ilgai buvo plėtojama verslo vizija, ieškoma bendraminčių, partnerių, kolegų, tačiau vos tik atsirado galimybė – ji realizuota ir Palangoje.

Nauja verslo niša kurorte

Ne paslaptis, kad daugeliui Palangos kurortas asocijuojasi su jūra, paplūdimiu ir atostogomis. Tačiau Rimavičių šeima į populiariausią Lietuvos kurortą pažvelgė kiek kitaip.

Planuodami Palangoje sukurti ne tik jaukų šeimos židinį, bet ir tvirtą materialinį šaltinį ir rasti sprendimų savirealizacijai, Rimavičiai įvertino tiek kurorto aplinką, tiek galimybes imtis naujos veiklos.

„Vos atvykę į Palangą pajutome, kad tai yra augantis, nebijantis iššūkių, atviras naujovėms miestas. Supratome, kad čia yra būtent ta vieta, kurioje gali jaukiai, patogiai gyventi šeimos, ypač tos, kurios augina vaikus, kuria verslus, dirba ir siekia savo tikslų. Vasarą Palangoje klesti paslaugų sektorius, gausybė maitinimo, apgyvendinimo paslaugas teikiančių verslų, tačiau vietos dirbti, atvykti į verslo susitikimus labai trūko. Mačiau puikią nišą, kur galėčiau realizuoti save“, – prisimena sprendimo priėmimą įkurti Palangoje bendradarbystės erdvę „Out of Office“ Martynas.

Out of Office bendradarbystės erdvė

Verslas yra kasdienis kūrybinis procesas, kuriame idėjų, veiklų galima sukurti begales. Kiekviena nauja veikla, sprendžia tam tikrą problemą, tačiau įgyvendinti jas nėra paprasta. Kurorte – brangus kiekvienas žemės lopinėlis, laisvų, neužpildytų erdvių sunku rasti. Tačiau jei tiki, tuo, ką darai, atsiranda būrys bendraminčių, kurie prisideda prie projekto sėkmės.

Dirbti be streso

Matydami, kaip aktyviai žmonės vasaros metu dirba ir tuo pačiu ilsisi kurorte, bendradarbystės erdvės įkūrėjai suprato, kad turi išnaudoti šią galimybę. Nors bendradarbystė, dar dažnai vadinama „coworkingu'', Lietuvoje jau nebuvo naujiena, tačiau Palangos kurorte darbui skirtų erdvių praktiškai nebuvo, nors būtent tokių paslaugų poreikis buvo akivaizdus.

Išplėtotoje paslaugų ir apgyvendinimo rinkoje reikėjo įnešti naujos, sezoniškumui ne visai pasiduodančios veiklos. Juolab, kad tai yra daugeliui didžiųjų miestų gyventojų be galo patrauklu, nes darbas Palangoje leidžia suderinti pareigas su poilsiu.

Martynas Rimavičius

Didmiesčių šurmulio išvargintiems tautiečiams darbas kurorte suteikia ne tik geresnę savijautą, leidžia dirbti be streso, bet dažnu atveju ir darbą padaro produktyvesnį. Be to, bendradarbystė prie jūros, o ypač, kai joje dalyvauja visas kolektyvas, yra puikus būdas sustiprinti komandinę dvasią, pagerinti emocinę atmosferą, plėtoti gerus , kolegiškus bendradarbių santykius.

Palanku kurti, generuoti idėjas

„Darbo ir poilsio erdvė Palangoje yra ypatinga tuo, kad pro langus matoma gamta ir girdima, kaip ošia jūra. Parko teritorijoje įsikūręs coworking’as – senosios medinės architektūros palikimas. Labai tinkama vieta kūrybingai atlikti darbo užduotis ar sulaukti naujų idėjų. Čia pat galima pasisupti parke ant sūpynių, išsitiesti hamake arba padirbėti terasoje ant specialiai įrengtų lauko baldų, pažaisti stalo tenisą ir pasigrožėti supančia gamta. Organizuojamos komandų stiprinimo stovyklos, į kurias galima suplanuoti išvykas su kolektyvu visai darbo savaitei“, – bendradarbystės erdvės privalumais dalinasi Martynas.

Džiugina atvykstančios komandos

Tai, kad Rimavičių ir jo partnerių verslo idėja tapo ne tik sėkmingai priimtu ir įveiktu jų asmeniniu iššūkiu, bet ir turinčia poreikį naujove, įrodo neseniai duris atvėrusios bendradarbystės erdvės populiarumas.

Martynas Rimavičius su šeima

O dabar verslininkų laukia dar vienas iššūkis – svarbu nepasiduoti, o daryti viską, kad bendradarbystės erdvės paslaugas Palangoje paversti ne tik sezoninėmis, bet ir veikiančiomis ištisus metus.

„Mūsų tikslas populiarinti Palangą kaip darbo ir poilsio balanso vietą, atkreipti įmonių dėmesį, kad Palangoje galima ne tik ilsėtis, bet ir dirbti. Labiausiai džiugina užsakymai iš komandų, kurios atvyksta į Palangą savaitei gyventi ir dirbti“, – atviravo vienas iš bendradarbystės erdvės įkūrėjų M. Rimavičius. Jis džiaugiasi, kad pavyko sutelkti gražią partnerių komandą ir Palangą praturtinti dar vienu, unikaliu paslaugų kompleksu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (31)