Neskaitant tradicinio IPO, nuomos startuolis svarsto galimybę listinguotis Ilgalaikių vertybinių popierių biržoje (Long-Term Stock Exchange, LTSE), kurią įkūrė „The Lean Startup“ autorius Ericas Riesas, teigia žmonės. Galutinis sprendimas dar nepriimtas, o toks žingsnis būtų žengtas anksčiausiai kitais metais, pridūrė jie.

Tai būtų didžiulė sėkmė naujajai biržai, kurioje prekiauti buvo pradėta rugsėjo mėnesį.

Listinguodamasi LTSE, „Airbnb“ įsipareigotų savo verslą tvarkyti pagal biržos ESG standartus. Žmonės teigia, kad „Airbnb“ per šį listingą negautų jokio papildomo kapitalo.

LTSE listinguojamos bendrovės privalės skelbti ESG standartus ir jiems paklusti, be to, turės atitikti finansines ir valdymo ribas, rašoma kompanijos tinklalapyje.

„Airbnb“ atstovas komentuoti atsisakė. LTSE atstovas spaudai Steve’as Goldsteinas pažymėjo: „Mes neviešiname savo pokalbių su kompanijomis“.

Svarbus žingsnis

Pritraukti tokią kompaniją kaip „Airbnb“, kuri taptų pirmąja įmone, įtraukta į biržos sąrašus, būtų svarbus žingsnis. Šiemet LTSE sudarė potencialius prekybos sąrašus, 2019 m. gegužę gavusi JAV vertybinių popierių ir biržos komisijos patvirtinimą.

Airbnb

Prekybininkai akcijų biržoje galėjo pirkti ir pardavinėti nuo rugsėjo mėnesio, nors joje dar nelistinguota nė viena kompanija.

Birža surinko maždaug 90 milijonų dolerių finansavimą, parėmus kelioms rizikos kapitalo įmonėms, įskaitant „Founders Fund“, „Collaborative Fund“ ir „Andreessen Horowitz“.

LTSE įkūrėjai E. Riesas ir „Airbnb“ vadovas bei steigėjas Brianas Chesky pažįstami jau seniai, rašoma tinklaraštyje. „Mes tapome bendražygiais ir kovos draugais, bandydami išsiaiškinti, ką reiškia būti XXI amžiaus kompanija“, – rašė E. Riesas.

„Airbnb“ 2018 m. įsipareigojo tapti bendrove, kuri tarnautų visoms suinteresuotosioms šalims, o ne tik investuotojams. Anksčiau šiais metais „Airbnb“ paskelbė suinteresuotųjų šalių komitetą, kuris patars valdybai, kokiais būdais kompanija galėtų atnešti naudos „Airbnb“ namų šeimininkams, svečiams, bendruomenėms ir darbuotojams, o ne tik investuotojams.

„Airbnb“ uždraudė namus, skirtus vakarėliams, ir sustiprino pastangas kovoti su piktavaliu šeimininkų ir svečių elgesiu po to, kai sulaukė visuomenės kritikos.