„Dabartinė situacija ypač sudėtinga tiems žmonėms, kurie jau ir prieš tai susidūrė su nepritekliumi. Artėjant Velykoms, norime padėti šioms šeimoms ir trims su jomis dirbančioms paramos organizacijoms išdalinome prekių už 7 500 eurų arba po 2 500 eurų kiekvienai. Tai – ilgai negendantys ir atokiausius šalies kampelius galintys pasiekti produktai: makaronai, konservuota mėsa, žuvis ir žirneliai, riešutai, sausi pusryčiai, sultys, šalta arbata, cukrus, taip pat – būtiniausios higienos prekės. Mažuosius neabejotinai pradžiugins ir į jų rankas pakliūsiantys šokoladai ir net 1500 šokoladinių velykinių kiaušinių“, – kalba „Lidl Lietuva“ korporatyvinių reikalų ir komunikacijos departamento vadovas Valdas Lopeta.

„Gelbėkit vaikus“ generalinė direktorė Rasa Dičpetrienė pastebi, kad pablogėjusi materialinė situacija turi neigiamos įtakos ir psichologinei suaugusiųjų ir vaikų būklei, kyla daugiau konfliktų, emocinio ir fizinio smurto atvejų. Jos teigimu, sunkiausiai gyvenančioms šeimoms bei jų vaikams trūksta ne tik maisto kūnui, bet ir sielai – nuoširdaus pokalbio su specialistu, kuris gali patarti, kaip lengviau išgyventi nelengvą kasdienybę.

„Turime ribotus išteklius – pinigų reikia ir tam, kad galėtume teikti emocinę pagalbą, ir kad visų mūsų remiamų šeimų Velykų stalas nebūtų tuščias. Su nerimu rūpinomės, iš kur rasime pakankamai lėšų viskam. Sužinoję apie „Lidl“ dovanojamus maisto produktus supratome, kad šventes mūsų globojamos šeimos pasitiks šviesiai, o dalį sutaupytų lėšų galėsime nukreipti psichologinei-emocinei pagalbai teikti“, – tvirtina R. Dičpetrienė.

Leis bent kuriam laikui pamiršti nepriteklių

Jai antrina Maltos ordino pagalbos tarnybos generalinė sekretorė Dalia Kedavičienė. Nepaisant vaikų dienos centrų uždarymo, jos atstovaujamos organizacijos darbuotojai, kurių tarpe yra psichologų ir socialinių darbuotojų, su mažaisiais ir jų šeimomis nuolat palaiko ryšį – specialistai jas konsultuoja, suteikia emocinę pagalbą, padeda ieškoti sprendimų ne priklausomybėse ir tinkamai pasirūpinti savo vaikais.

„Tad parama ir Velykinės „Lidl“ dovanos padės pažeidžiamoms šeimoms bent kuriam laikui pamiršti nepriteklių – juk skanus maistas ir šventės suartina šeimos narius. Pažadame, kad dovanos bus įvertintos, nes poreikis maistui šiuo metu yra dar aštresnis, skaudesnis ir tiesiog būtinas, kad žmonės išgyventų“, – tvirtina D. Kedavičienė.

Kad paramos organizacijos lengviau susitvarkytų su išsikeltomis užduotimis ir padėtų kuo įmanoma daugiau žmonių, „Lidl“ taip pat nusprendė taromatais surinktą gyventojų paramą už pirmus tris šių metų mėnesius pervesti anksčiau, nei planuota. Organizacijoms „Caritas“, Maltos ordino pagalbos tarnyba ir „Gelbėkit vaikus“ iš viso perduoti 15 725 eurai arba po 5 242 eurus kiekvienai. Be to, balandžio mėnesį gyventojų paaukotus pinigus „Lidl“ nebe dvigubins, kaip anksčiau, o didins tris kartus.

„Tų, kurie nori prisidėti prie nepasiturinčiųjų gerovės specialiai iš namų eiti tikrai neraginame. Tačiau jei šiaip ar taip atvykstate apsipirkti ir priduoti taros, tikrai skatiname paspausti mygtuką ir paaukoti depozito pinigus. Ypač kai paaukojama suma jums galbūt yra visai nereikšminga, bet yra tikrai svarbi tiems, kuriuos globoja mūsų remiamos organizacijos“, – teigia V. Lopeta.

Iš viso jau paaukota daugiau nei 126 tūkst. eurų

Prisidėti prie pagalbą vaikams teikiančių organizacijų gali kiekvienas prekybos tinklo „Lidl“ taromatais besinaudojantis žmogus, paspaudęs mygtuką „aukoti“. Surinktą sumą „Lidl“ balandžio mėnesį padidins tris kartus ir perves vaikų dienos centrus koordinuojančioms organizacijoms.

Per daugiau nei dvejus metus dienos centrams paremti „Lidl“ kartu su pirkėjais surinko daugiau nei 126 tūkst. eurų, kurie lygiomis dalimis išdalinti minėtoms organizacijoms. Jos šias lėšas panaudojo būtiniausioms reikmėms: nuo gyvybiškai svarbių remonto darbų iki savanorių, socialinių darbuotojų bei užimtumo specialistų mokymo.