Keičiamas ne tik inovacijų bendruomenės pavadinimas, bet sukurta ir nauja verslo inkubavimo programa, kuri orientuota į individualų startuolių vystymą: išmanaus miesto, medtech, kosmoso ir tvaraus verslo vystymo kryptyse.

„Programos išskirtinumas – įmonėms siūlome individualizuotą verslo facilitatorių bei mentorių pagalbą, naujas verslo ir produkto vystymo programas, padedančią paspartinti inovacijų kūrimą“, – teigia P. Nezabitauskas.

Tech-Park Kaunas sujungia daugiau nei 100 technologijas vystančių įmonių ir startuolių bei didelį dėmesį skiria universitetų mokslininkų bendruomenėms, kurios atlieka mokslo ir eksperimentinės plėtros tyrimus bei siekia juos komercializuoti. Tech-Park Kaunas tampa miesto atžalinių bei studentų sukurtų verslų tinklaveikos ir verslo santykių mezgimo su Lietuvos ir tarptautiniais verslais platforma.

Paulius Nezabitauskas

Padeda sparčiai augti

Ilgametis Tech-Park Kaunas alumnas „NFQ Technologies“, Lietuvos kapitalo programinės įrangos milžinės, vadovas Paulius Insoda pabrėžia, kad pradėjus verslą svarbu turėti ne tik infrastruktūrą, bet ir pagalbą vystant verslą.

„Startuoliams reikia patarimų, kaip greičiau pasiekti vieną ar kitą užsienio rinką, iš kur gauti papildomų investicijų produkto vystymui, kaip susirasti naujų verslo partnerių. Pagaliau, norint, kad produktas būtų orientuotas į klientą, reikia gauti grįžtamojo ryšio. Mums kaip įmonei kompleksinė pagalba irgi padėjo sparčiai augti“, – pasakoja P. Insoda.

Tech-Park Kaunas inovacijų ir verslumo departamento vadovo Romano Zontovičiaus teigimu, bendruomenė ir toliau orientuosis į didžiausios vertės sukūrimą startuoliams.

„Tai – mūsų ateitis: tvarios, žmonėms ir supančiai aplinkai pritaikytos naujovės, kuriamos drauge su ne tik Kaune, bet ir visoje Europoje veikiančiais mokslininkais bei tyrėjų komandomis“, – sako R. Zontovičius.

Romanas Zontovičius

Kauno startuoliai neatsilieka ir nuo bendrų pasaulinių tendencijų: aktyviai plėtoja savo verslus giliųjų technologijų srityje, sprendžia su gamybos pramone, logistika, energetika, asmens duomenų identifikavimu ir autorizavimu, nuotoline medicina, ligų prevencija, reabilitacija, medicinos chirurgine robotika susijusias problemas.

Naujas Kauno mokslo ir technologijų parkas pavadinimas ir vizualinis identitetas – Tech-Park Kaunas parodo dinamiškos inovatorių ekosistemos slinktis ir inkubavimo suteikiamas geriausias patirtis startuoliams, kurias atskleidžia ir parko šūkis „Best Experience for Startups“. Tai paslaugos mokslo ir verslo partnerystei skatinti, verslo pre-akceleravimo programa Evolut 4.0, verslo misijos užsienyje ir tarptautinę giliųjų technologijų plėtrą skatinančios priemonės.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją