Kompanija vis dar formuluoja planus, kaip įvykdys šį įsipareigojimą, „WSJ CEO Council“ konferencijoje sakė generalinė direktorė Jane Fraser. Paklausta, kaip firma reaguotų į gamtinių dujų gręžėją, prašantį 30 metų paskolos savo kuriamai infrastruktūrai, J. Fraser atsakė, kad viskas prasidėtų nuo pokalbio.

„Jei jie neturi įtikinamo plano ir nepajėgia išsikelti tikslų, pokalbis bus trumpesnis“, – sakė J. Fraser.

„Citigroup“ klimato planai yra svarbus postūmis J. Fraser, kuri pasižadėjo iki 2050 m. pasiekti nulines išmetamųjų teršalų emisijas pačią pirmą savo darbo dieną kaip generalinė direktorė, kuria tapo kovo mėnesį. J. Fraser – viena iš finansininkų, kurie anksčiau šiais metais susirinko Glazge vykusiame aukščiausiojo lygio susitikime klimato klausimais. Ji paragino pasaulio lyderius nustatyti nuoseklius tvarumo standartus, kurie padėtų klientams investuoti į ekologiškus projektus.

J. Fraser antradienį sakė, kad jos firma nesidžiaugia perspektyva prašyti klientų atsikratyti bet kokio vadinamojo „rudojo“ turto, nes tai tiesiog permestų problemą naujam savininkui. Ji perspėjo, kad bankai taip pat turi atsižvelgti į pasekmes, jei nedelsdami atšauks paramą daug anglies dioksido išskiriančioms pramonės šakoms, neturėdami atsarginių planų.

„Jei kai kuriose bendruomenėse atsisakysime daug rudojo turto, bet nesuteiksime alternatyvių užimtumo šaltinių ir nepritrauksime finansų į vietos verslus, nekursime alternatyvų, šis perėjimas bus labai nesmagus ir socialiai nemalonus“, – sakė ji.