Įmonių, prižiūrinčių 935 milijardus dolerių vertės fondus, apklausa atskleidė, kad 70 proc. pasaulinių pensijų fondų ir institucijų mano, jog individualių portfelių paklausa turėtų stipriai išaugti.

Du trečdaliai apklausos, kurią atliko technologijų tiekėjas „SigTech“ – rizikos draudimo fondo „Brevan Howard“ padalinys, – respondentų teigia, kad tai taps „viena didžiausių augimo sričių turto valdyme“.

Rezultatai atitinka pramonės žingsnius: pagrindiniai žaidėjai, tokie kaip „Vanguard Group“ ir „BlackRock Inc.“, graibstyte graibsto individualaus indeksavimo firmas. Naujų technologijų, pigesnės prekybos ir klientų paklausos derinys verčia skubiau siūlyti indeksavimo naudas (pvz., mažesnes išlaidas ir diversifikaciją), pritaikytas individualiam investuotojų skoniui.

Individualūs indeksai yra skirti patenkinti konkrečius fondų poreikius, kuriems netinka esami produktai. Trys ketvirtadaliai apklaustųjų teigė keliantys individualių reikalavimų vertybiniams popieriams, atitinkantiems aplinkosaugos, socialines ir valdysenos taisykles.

Maždaug du trečdaliai teigė, kad abejoja ESG reitingais, nes jie gali pateikti labai skirtingus įverčius kompanijos lygiu.

Šiuo metu 52 proc. „SigTech“ apklaustų investuotojų praneša kuriantys šiuos sprendimus viduje.

Svarstydami, kokį poveikį ESG turės jų investicinei veiklai, 43 proc. investuotojų teigė, kad svarbiausias – aplinkosaugos veiksnys. Beveik kas trečias paminėjo socialinį veiksnį, o 26 proc. pasirinko valdymą.

41 proc. apklausos dalyvių sakė, kad fiksuotos pajamos yra ta turto klasė, kuriai labiausiai stinga individualių sprendimų; 27 proc. pasirinko žaliavas, o 18 proc. paminėjo akcijas.

Paklausti, kurie ESG veiksniai turėtų didžiausią įtaką pensijų fondų ir kitų institucinių investuotojų investicijoms per ateinančius trejus metus, 85 proc. atsakė, kad tikisi, jog išaugs dėmesys klimato veiksmams, 68 proc. paminėjo prieinamą ir švarią energiją, o 63 proc. pasirinko sveikatą ir gerovę.