Nuo šiol, „Bankera“ vartotojai galės prisidėti prie Ukrainos palaikymo paprasčiausiai naudodamiesi paslaugomis. Ateinantį pusmetį „Bankera“ skirs po 5 euro centus nuo kiekvienos momentinės SEPA gaunamos ar siunčiamos pinigų perlaidos į kitus Lietuvos ir Europos Ekonominės Erdvės bankus ir finansų įstaigas. Be to, įmonė skirs 1 proc. nuo atsiskaitymų „Bankera“ verslo kortėmis.

„Mes palaikome ukrainiečius ir suprantame, kad ne visi gali tai daryti nuosekliai. O būtent tokio – pastovaus ir nenutrūkstančio – palaikymo šaliai dabar reikia. Norime užtikrinti, kad parama nesulėtėtų. Todėl sukūrėme tokią sistemą, kurios pagalba vartotojams nereikės apie tai galvoti. Klientai naudojasi mūsų paslaugomis – mes už tai remiame Ukrainą“ – teigia „Bankera“ partneris Darius Kulikauskas.

Tokį poreikį pastebi ir didžiausia Lietuvoje paramos Ukrainai organizacija „Blue/Yellow”. „Didžiausią finansinės paramos srautą matėme pirmosiomis karo savaitėmis. Tačiau kova tęsiasi, poreikis nemažėja, o žmonės nuo karo pavargsta. Dėl tokio nuovargio mažėja ir parama. Todėl labai skatiname visus palaikančius Ukrainą ir norinčius ją paremti, daryti tai nuosekliai. Per automatinius mokėjimus arba naudojantis tokių verslų paslaugomis, kurie dalį savo pajamų skiria Ukrainai.” – situaciją komentuoja „Blue/Yellow” projektų vadovė Žemyna Bliumenzonaitė.

Taip pat pastebima, kad „Bankera“ paslaugų kainodarai ši akcija įtakos neturės. „Vartotojai tikrai nepajaus jokio kainų pokyčio. Visos iš tokios veiklos surinktos lėšos reguliariai kiekvieną mėnesį bus pervedamos Ukrainos karius remiančiai organizacijai Blue/Yellow” – tvirtina Darius Kulikauskas.
Per šį mėnesį „Bankera“ į savo komandą priėmė jau du Ukrainos piliečius. Darbo vietų, nuo karo bėgantiems ukrainiečiams, ketinama suteikti ir daugiau.

„Džiaugiamės, galėdami įvairiapusiškai prisidėti prie čia atvykstančiųjų integracijos. Palaikome ne tik kovojančius Ukrainoje, bet ir atvykstančius čia. Esame pasiruošę artimiausiu metu į savo tarptautinę komandą priimti ir dar daugiau specialistų” – teigia „Bankera“ personalo vadovė Ieva Raciuvienė. Įmonė tikisi savo komandą papildyti iš Ukrainos atvykstančiais IT, verslo vystymo, atitikties bei kitais specialistais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją