„Būdami viena didžiausių aviacijos paslaugų grupių ir socialiai atsakinga humanitarinių skrydžių teikėja, nusprendėme solidarizuotis su kitomis didelėmis pasaulinėmis kompanijomis. Pasaulio sveikatos organizacijai išsiuntėme oficialų 2 mln. Dolerių vertės skrydžio biudžeto pasiūlymą, siekdami padėti kovoti su pandemija. Pinigai bus skirti COVID-19 vakcinų gabenimui į vietas, kur yra labai didelis skaičius užsikrėtusių asmenų. Tam bus naudojamas bendrovės orlaivių parkas – „Dornier 228“, „Boeing 747-400F“, „B737–400F“ ir „Airbus A321“, – sako „Avia Solutions Group“ ir direktorių valdybos narys Vygaudas Ušackas.

„Avia Solutions Group“ – didžiausia integruotų aviacijos paslaugų teikėja pasaulyje, beveik pusė jos skrydžių – humanitariniai. Šiuo metu bendrovė kontroliuoja „Chapman Freeborn“, „Bluebird Nordic“ ir „Avion Express“ operacijas, vykdant medicininės pagalbos skrydžius, repatriaciją, Jungtinių Tautų Pasaulio maisto programos misijas ir kitas paklausias paslaugas. Skrydžių trukmė iš viso siekia beveik 10 tūkst. valandų per mėnesį.

„Šiandien ne tik išaugo krovinių gabenimo poreikis, bet ir 2–3 kartus pakilo kainos. Jau susiduriama su krovinių gabenimo problemomis, nes didelių krovinių transportavimas ar jų laukimas kai kuriose teritorijose gali užtrukti iki 2–3 savaičių. Mes norime būti tikri, kad išradus vakciną, jos gabenimas į teritorijas, kurioms jos labiausiai reikia, bus iš anksto išspręstas“, – pridūrė Vygaudas Ušackas.

Tam tikri šaltiniai skelbia, kad šiandien bandoma daugiau nei 70 vakcinų, o jų sertifikavimo procedūros jau pradėtos. Patvirtinimo procesų laikotarpis yra nuo 2020 m. spalio pabaigos iki 2021 m. vidurio, tačiau vakcinas gabenti greičiausiai reikės 2021 m. kovo – balandžio mėnesiais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (25)