Tai, kad pagerėjo šešių iš dešimties tirtų sektorių įvaizdis, atskleidė ir Lietuvos verslo reputacijos tyrimas.

Didžiausias krūvis – darbuotojams

Apie juos užklupusius iššūkius, „Atsakingo požiūrio“ diskusijoje prakalbo ir patys verslininkai. Laidoje dalyvavusi „Eurovaistinės“ komunikacijos vadovė Laura Bielskė atskleidė, kad koronaviruso metu teko ne tik nuolat ieškoti, kaip papildyti apsaugos priemonių atsargas, bet ir atrasti būdų, kaip prisidėti prie visuomenės informavimo.

„Mes buvome tie, kurie siųsdavo rusiškas SMS žinutes apie tai, kad šalyje įvestas karantinas. Ir tik po to tai perėmė ir Vilniaus savivaldybė, supratusi, jog rusakalbiai nėra puikiai informuoti“, – apie komunikacinius sprendimus pasakojo ji.

Apie kolektyvinį suvokimą, kad šiuo laikotarpiu visiems privalu susitelkti į bendrą kumštį, kalbėjo ir „Norfos“ įmonių grupės vadovas Dainius Dundulis. Pasak jo, didžiausias krūvis atiteko darbuotojams, kurie bet kokia kaina stengėsi nenutraukti prekybos grandinės.

„Visi mūsų darbuotojai dėjo maksimalias pastangas. Matydavau tuščias mėsos vitrinas net tada, kai buvo paskersta dvigubai didesnis kiekis gyvulių nei įprastai, tačiau ir užsakymai buvo tikrai didesni. Fiziškai nesuspėdavome jų papildyti. Bet kokiu atveju, darbuotojų susitelkimas buvo tikrai labai didelis“, – teigė jis.

Pakilo atlyginimai ir pasitikėjimas

D. Dundulio vadovaujama įmonė gali pasigirti bei tapti vienu sėkmingiausių pavyzdžių – pandemija leido ne tik uždirbti didesnį pelną, bet ir pakelti atlyginimus parduotuvės tinklų darbuotojams.
„Iš finansinės pusės situacija tikrai gera. Lyginant su praėjusių metų tuo pačiu laikotarpiu, mūsų tinkle atlyginimai pakilo apie 20 procentų. Bet kokiu atveju taip nutiko dėl pagerėjusių finansų. Tad, automatiškai, mes galime atsilyginti ir darbuotojams“, – atviravo prekybos tinklų vadovas.

Tuo tarpu L. Bielskė teigė, kad vaistinės buvo ta sveikatos sistemos grandis, su kuria tiesiogiai bendravo didžioji mūsų visuomenės dalis. Todėl reputacija, pakilusi į aukštesnę poziciją, pagerino ir vaistininko įvaizdį.

„Mes per šių tyrimų pristatymus penkerius metus iš eilės eidavome pusiau nuleista galva – į mus žiūrėjo labiau kaip į verslą, o ne į atsakingos įmonės atstovą. Dabar viskas atvirkščiai. Man gera ne tik dėl savo įmonės, kurioje dirbu, bet ir dėl to, kad imta gerbti vaistininkus“, – džiaugėsi komunikacijos vadovė.

Per dieną sulaukė 800 skambučių

Vaistinių tinklo atstovė atviravo, kad sunkiu metu buvo išugdytas ir draugiškas požiūris į konkurentus. Nors nuolat vykdavo varžybos dėl to, kas pirmas ims tiekti būtinas apsaugos priemones, mokymasis vieniems iš kitų padėjo verslams judėti vieninga kryptimi.

„Pirmiausia – susitvarkyk viduje ir tada dairykis, kas vyksta aplinkoje. Jaučiu, kad taip pat elgėmės ir konkurentų atžvilgiu. Man smagu, kad po septintosios mūsų laidos „Facebook“ platformoje konkurentai pradėjo daryti tą patį. Smagu, kad suteikėme senjorams galimybę būti saugesniems – jie galėjo ateiti ir nelaukti eilėse. Aptarnaudavome juos pirmiausia. Tą patį pakartojo ir kiti. Man atrodo, kad tai – teisinga dėl žmonių geresnės sveikatos“, – neslėpė vaistinės atstovė.

Jos teigimu, pandemijos metu tekdavo bendrauti ne tik su klientais, ieškoti tinkamiausių bei greičiausių sprendimų, bet ir atsakinėti į nuolat nuo klientų skambučių „kaitusias“ telefonų linijas.

„Vienas žmogus per dieną sulaukė 800 skambučių, iš kurių 600 buvo apie tai, ar turime kaukių. Mes net įrašinėjame į autoatsakiklį, kur buvo sakoma: „Sveiki, jūs paskambinote į vaistinę, šiuo metu kaukių neturime, jeigu turite kitokį klausimą, mes mielai jums padėsime“. Buvo toks etapas ir nieko su tuo negali padaryti“, – sunkų periodą prisiminė pašnekovė.

Antrajai bangai ruošiasi jau dabar

Laura Bielskė ragino gyventojus į gresiančią antrąją bangą žiūrėti rimtai ir patikino, kad vaistinės jau dabar pasiruošusios atremti antrąją koronaviruso bangą. Pasak jos, būtent „Eurovaistinės“ tinklas šiandien sandėliuose yra sukaupęs 2 mln. vienetų kaukių. O štai „Norfos“ parduotuvių tinklas sandėliuoja 1 mln. šių apsaugos priemonių.

„Būtina skiepytis, kad iš karto būtų aišku, ar mes sergame gripu, ar ne. Taip pat man šiek tiek neramu laukti – esame pavargę nuo sunkaus pavasario. Laimei, kad turime laimingą vasarą ir galime atostogauti bei būti gamtoje“, – kalbėjo ji.

Dainius Dundulis įsitikinęs, jog antrą kartą situacija gali ir nepasikartoti. Tad apsaugos priemonių turėtų pakakti ar gali visai neprireikti. Vis tik, jis patikino, kad, norint apsidrausti, atsargos kaupiamos ir sandėliuojamos.

„Pasirūpinsime ir kitomis priemonėmis, kad iš tikrųjų būtume garantuoti saugumu. Tačiau dažniausiai būna taip, kad antrą kartą į tą pačią duobę nekrentama. Tad, manyčiau, jog tikimybė tikrai sumažėjusi. Žinoma, aš esu ne medikas ir tikrai negaliu viso šito prognozuoti, bet geriau apsidrausti“, – tikino įmonių grupės vadovas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)