Interviu ciklui „Kava su vadovu“ tiek Lietuvoje, tiek visame pasaulyje mokymus ir konsultacijas vedanti M. Zamarytė atvirauja apie dažniausiai daromas vadovų klaidas, psichologijos svarbą dirbantiems vadovaujamą darbą ir kodėl nusprendė pasitraukti iš darbo JAV viešojo kalbėjimo mokykloje.

– Pradėkime pokalbį nuo vadovų dažniausiai daromų klaidų viešai kalbant. Galbūt galite išskirti, kodėl vadovai, kalbėdami tiek su savo komandomis, tiek su platesne auditorija, lieka neišgirsti ar nesuprasti?

– Vienas pagrindinių dalykų – egoizmas, susikoncentravimas į tai, kas jam svarbu, kokia nauda jam. Dažnai aukšto lygio vadovai eina į sceną norėdami gauti, o tai yra didelė klaida. Taip mąstant labai sunku paliesti auditoriją. Auditoriją paliečia tie, kurie naudą suteikia klausytojams. Viešojo kalbėjimo srityje sakoma, kad „auditorija yra žvaigždė“. Jei pranešėjui pavyksta pakeisti mąstymo elementą šiuo klausimu, tada visai kitaip ruošiesi kalbai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją