„Kurių galų tu išsikraustei gyventi į kaimą?“ – nuo tokio klausimo prasidėjo mano ir ūkininkės pokalbis. Pašnekovė nusišypsojo ir patikino, kad šis klausimas yra tiesiog topinis.

O viskas įvyko paprastai. Įsimylėjusi vyrą, kuris nė už ką negyventų mieste, Rūta ryžosi mesti kineziterapeutės darbą ir išsikelti į kaimą. Juk būtent taip ir atrodo meilės emigracija, tiesa? 2015 m. gavusi valstybės paramą, moteris ėmėsi ūkininkauti.

Sulig ūkio pradžia atsirado ir aktyviai Rūtos naudojama „Instagram“ paskyra, kurioje moteris dalinasi ne tik kasdienybės kaime akimirkomis, bet ir informacija, aktualia kitiems ūkininkaujantiems žmonėms. Pavyzdžiui, pašnekovė daug dėmesio skiria jaunojo ūkininko paramai.

Į Delfi studiją Rūta atvažiavo iš pačios Antalieptės. Neslėpdama jaudulio, Rūta papasakojo daug įdomių dalykų. Pašnekovė prisiminė, kaip atrodė jos ūkininkavimo pradžia, kokių investicijų reikėjo, taip pat pasidalino mintimis, kodėl jauni ūkininkai vis mažiau renkasi verstis gyvulininkyste ir kokie, vis dėlto, yra gyvulininkystės ūkio pliusai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją