Vos ne pusė metinio karinio biudžeto

I. Sečinas pirmu numeriu įrašytas į vasario 28 d. paskelbtą juodąjį sąrašą asmenų, kuriems Europos Sąjunga (ES) pritaikė sankcijas dėl Rusijos karo prieš Ukrainą.

„Jis yra vienas patikimiausių ir artimiausių V. Putino patarėjų, taip pat jo asmeninis draugas, – teigiama ES sankcijų pranešime. – Jis kasdien palaikė ryšius su Rusijos prezidentu“.

„Rosneft“ yra didžiausia naftos kompanija pasaulyje pagal gavybą, antra pagal dydį dujų gamintoja Rusijoje ir jau ketvertą metų iš eilės – didžiausia mokesčių mokėtoja į šalies biudžetą. Remiantis britų leidiniu „The Guardian“, vien tik šios kompanijos sumokėtų mokesčių užtektų finansuoti apie 40 proc. metinio Rusijos karinio biudžeto.

Šis valdžios oligarchas tiesiogiai dalyvauja ir Rusijos energetikos milžinės „Inter Rao“ valdyme. Šioji netiesiogiai valdo Lietuvos bendrovę „Inter Rao Lietuva“.

Mega jachta, kurios purtosi

I. Sečinas geriau nei dauguma žino, kad tikrosios meilės kelias niekada nėra sklandus. Su „Rosneft“ prezidentu susijusi jachta „Amore Vero“, kuri anksčiau vadinosi „St. Princess Olga“, matyt, pavadinta jo antrosios žmonos Olgos Rožkovos garbei.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją