Be partnerių ar investuotojų sukūrę milijardinę įmonę ir patys tapę milijardieriais broliai Buchmanai šiandien susiduria su didele dilema, kurios ašis – Rusijos invazija į Ukrainą. Ir ši dilema artima daugybei IT kompanijų.

Juokai baigėsi

Igoris Buchmanasmilijardierius ir žaidimų kūrėjo „Playrix“ įkūrėjas, atsakingas už tūkstančius darbuotojų, kurių dalis – Rusijoje, dalis – Ukrainoje. Karas Ukrainoje išprovokavo konfliktą jo įmonėje, o Buchmanas atsidūrė jo epicentre.

Vasario 24-osios rytą I. Buchmanas pabudo savo namuose Vakarų Londone nuo vienos iš Ukrainos „Playrix“ studijos vadovo atskriejusios žinutės. „Prasidėjo“, – buvo rašoma joje, o šalia – nuotrauka, kurioje šautuvą laikanti jo žmona ir dukros. Visi jie pasislėpė rūsyje nuo oro antskrydžių.

I. Buchmanas įjungė televizorių. Visur buvo kalbama apie „specialiąją operaciją“. Jis žiūrėjo naujienas savo telefono programėlėse.

„Mes netikėjome, kad taip nutiks“, – „Forbes“ leidiniui sakė Rusijoje gimęs milijardierius I. Buchmanas. Tūkstančiai „Playrix“ darbuotojų dirba su mobiliaisiais žaidimais Rusijoje ir Ukrainoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją