Vienas iš labiausiai rinkoje per paskutinius metus įsitvirtinusių tarpusavio skolinimo platformų – „Finbee“. Su šios įmonės vadovu Dariumi Noreika interviu cikle „Kava su vadovu“ kalbamės apie pasikeitimus rinkoje, paskolas per tarpusavio skolinimo platformas imančių ir ten pinigus investuojančių gyventojų rizikas bei verslo ateities planus.

„Finbee“ šiuo metu siūlo skolinimosi paslaugas tiek fiziniams asmenims, tiek smulkiajam verslui.

– Dažniausiai apie paskolas girdime iš komercinių bankų. Jie nuolat apžvelgia situaciją tiek indėlių, tiek paskolų erdvėje. Kokią jūs matote šioje rinkoje situaciją? Kaip vis dar išliekant ekonominiam nežinomumui keičiasi klientų rizikingumas?

– Esminių pokyčių nuo vasaros nesame pastebėję. Rudenį, kai prasidėjo spartesnė infliacija ir prasidėjo kalbos, kad gali būti ekonomikos sulėtėjimas, pradėjome griežčiau žiūrėti klientus. Vartojimo paskolose pradėjome atsakingiau žiūrėti, kur išleidžiamos lėšos, jei klientas skolinasi dažniau. Tai iš savo pusės sugriežtinome kriterijus, prašome daugiau informacijos.

Pastebėjome, kad pasitaikė ir daugiau atvejų, kur sukčiai yra suaktyvėję.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją