Interviu cikle „Kava su vadovu“ kalbamės su įmonės atstovu apie Kinijos įtaką elektronikos pasauliui, bendrovės sprendimą nebedirbti su Kaliningradu ir Baltarusija bei ateities iššūkius prekybos sektoriui.

– Kaip šiuo metu apibūdintumėte pasaulinės prekybos situaciją? Kalbama, kad dėl griežtų COVID-19 ribojimų Kinijoje sulauksime naujos prekių trūkumo bangos. Taip pat vis užsimenama apie iki galo neatsigavusią tiekimo grandinę. Kokios nuotaikos šiandien?

– Situacija sudėtinga jau nuo 2020 m., kai prasidėjo pandemija. Kai apie ją pradėjo kalbėti Kinijoje, stebėjome viską su dideliu susirūpinimu. Jautėme, kad gali būti pasaulinė pasiūlos krizė, nes būtent Kinijoje gaminama daug elektronikos priekių. Jau tada ruošėmės tam, kad pasiūla sumažės, papildomai užsisakėme prekių. Kai COVID-19 atėjo į Europą, viskas sustojo. Kilo naujas klausimas – gali būti ir paklausos krizė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją