Duomenų analitikos bendrovės „Scorify“ duomenys rodo, kad praėjusiais metai bankrutuojančių įmonių statusą įgavo 740 įmonių, nors 2017 m. tokių verslų buvo 2 873. Atidžiau žvelgiant į duomenis, galima išskirti ir sektorius, kuriuose dažniausiai pradedamos bankroto procedūros. Tai – didmeninė ir mažmeninė prekyba, variklinių transporto priemonių ir motociklų remontas (23,8 proc. visų bankrutuojančių įmonių), statyba (17,9 proc.), transportas ir saugojimas (11 proc.).

Vis dėlto verslo žlugimą gali lemti ne sektorius ar jame esantis konkurencingumas, bet ir daugybė išorės ir vidaus priežasčių. Apie tai pasakoja verslo konsultacijų ir buhalterinės apskaitos įmonės „Finarima“ vadovas Rimantas Miceika.

Apie 20 metų patirties dirbant su verslais turinčios įmonės vadovas pirmiausia ramina, kad verslo uždarymas yra normali praktika. Tiesa, Lietuvoje ir su šiuo procesu dar turime daug problemų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją