Didžiausias iššūkis, kuris ateinančiais metais laukia investuotojų, bus augančios palūkanų normos. Brangstantys pinigai gali priversti susvyruoti kai kurias įmones ir sektorius, yra ženklų, rodančių neišvengiamą recesiją, bet sunkmetis nebus gilus ir ilgai netruks.

Tokias prognozes konferencijoje „Mano investicija“ pateikė Marius Dubnikovas, ekonomistas, Lietuvos verslo konfederacijos viceprezidentas. Pasak jo, per pastaruosius metus nutiko ganėtinai daug dalykų, bet pasižiūrėjus į pagrindinių pasaulio ekonomikų rodiklius, neatrodo, kad būtų nutikę kažkas blogo. Pavyzdžiui, nedarbo rodikliai rodo, kad kone visi pasaulyje, galintys ir norintys dirbti, šiuo metu darbą turi.

M. Dubnikovo teigimu, tai, kad visi turi darbą, reiškia, kad turi ir pinigų. Ši situacija atvedė į tokią aukštą infliaciją, kokios Vakarų pasaulyje nebuvo ištisus dešimtmečius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją