Planuojama, kad šių metų rugsėjo mėnesį Molėtuose duris turėtų atverti „Teltonikos technologijų centras“. Jame įsikurs telemedicinos ir tinklo įrangos projektavimo biuras, laboratorijos bei testavimo ir surinkimo linijos. Investicijų vertė statyboms ir įrengimams sieks iki 32 milijonų eurų, planuojama sukurti 500 naujų darbo vietų.

Kaip teigia Molėtų rajono savivaldybės meras Saulius Jauneika, iki žinios apie „Teltonikos“ centro įkūrimą reikšmingiausios darbdavių pozicijos mieste priklausė plastiko ir medienos gaminių, kelių statybos ir siuvimo įmonėms. Tačiau į miestą ateinantis naujasis darbdavys situaciją pakeis iš esmės – meras sako, kad Teltonikos“ investicija į miestą – didžiausia per visą Nepriklausomybės laikotarpį Molėtų rajone.

Panašu, kad į Molėtus ateisiantis „Teltonikos“ centras ne tik sukurs naujas darbo vietas, bet ir paskatins verslų mieste kūrimąsi. Tai, kad padidėjęs susidomėjimas miestu jaučiamas jau dabar, patvirtina ir Molėtų rajono savivaldybės meras.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją