Šiuo metu vis dažniau kalbama apie paskolų refinansavimą, tačiau akivaizdu, kad klausimų apie šią kredito įstaigų siūlomą paslaugą kyla ne vienam. Kas yra refinansavimas ir kam ši paslauga turėtų būti aktuali?

Paprastai tariant, refinansavimas yra toks procesas, kurio metu asmens turima paskola perkeliama kitai kredito įstaigai, jai pasiūlius geresnes palūkanų grąžinimo sąlygas, arba dėl geresnių sąlygų susitarus su paskolą jau davusia kredito įstaiga. Pasinaudoję refinansavimo paslauga, paskolas turinys asmenys gali sumažinti mėnesinių įmokų bankui dydį.

Skamba išties gerai, tiesa?

Tačiau skubėti nereikėtų. Dar prieš išsiunčiant užklausas kredito įstaigoms, derėtų nuodugniau pasidomėti keliais refinansavimo niuansais. Šiame Delfi straipsnyje ekonomistas, projekto finansaipaprastai.lt įkūrėjas Martynas Kairys paaiškins, kaip iš esmės veikia refinansavimas, su kokiomis rizikomis gali susidurti savo paskolas norintys refinansuoti asmenys ir kaip įvertinti, kada kreiptis dėl refinansavimo tikrai apsimoka.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją