Devynioliktajame šimtmetyje suverenios Lietuvos valstybės nebuvo. Kraštą pavergusi carinė Rusijos imperija, jį perskyrusi į tris gubernijas – Vilniaus, Kauno ir Gardino – nesuteikia galimybės kalbėti apie autonomišką Lietuvos verslo istoriją. Tačiau be savos valstybės likusių lietuvių verslas vystėsi ir augo taip uoliai ir plačiai, kad neprasprūsdavo net pro imperinių saugumo struktūrų akis. Tirdavusių, pavyzdžiui, pasikėsinimo į carą sąmokslus.

Kaip teigia šį laikmetį ir platesnę Lietuvos verslo istoriją daugiau nei dešimtmetį tirianti dr. Aelita Ambrulevičiūtė, ano amžiaus lietuviškasis verslininkas – tai pirmiausia pirklys, priklausęs profesiniam susivienijimui – gildijai. Iš čia kyla ir šiandienos verslininko sąvoka, evoliucionavusi nuo pat 18 amžiaus pabaigos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją