Kaip pastebi HR specialistė Jevgenija Ešvovičiūtė, šiuo metu darbo rinkoje pastebima viena tendencija – dabar ne darbdaviai renkasi darbuotojus, bet darbuotojai darbdavius. Specialistės nuomone, tokia situacija galėjo susiklostyti dėl daugybės priežasčių.

„Pirmiausia, Lietuvoje atsidarė labai daug įmonių – tarptautinių ir lietuviškų, kurioms reikia darbuotojų. Natūralu, kad darbuotojų poreikis auga, tačiau žmonių skaičius nedidėja. Antra, dabar daugelis organizacijų investuoja į esamų darbuotojų išlaikymą, pavyzdžiui, jiems suteikiamas sveikatos draudimas, rengiami vidiniai mokymai. Organizacijose nebelieka to išskirtinumo faktoriaus, kuris sužavėtų kandidatą ir kad šis norėtų pakeisti darbą“, – paaiškina J. Ešvovičiūtė.

Ir nors šiuo metu darbuotojai turi didesnes galimybes rinktis, vis tik darbdaviai užsimerkti negali. Štai J. Ešvovičiūtės nuomone, įdarbinant naują darbuotoją, vadovai privalo atkreipi dėmesį į vieną svarbų niuansą – kultūrinį darbuotojo atitikimą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją