Šis Delfi straipsnis  pirmoji straipsnių ciklo su personalo valdymo vadovais dalis. 

– Pirmiausia noriu jūsų paklausti apie personalo kaitą. Skaičiuojama, kad pernai ir šiemet ji yra išaugusi 30-50 procentų. Ar „Ignitis grupė“ išgyvena tokį patį scenarijų?

– Panašiai yra ir „Ignityje“. Pandemijos laikotarpis buvo naudingas daliai darbdavių, nes darbuotojai bijojo judėti, jie nežinojo, kas jų laukia, o tai išties sumažino personalo kaitą. Tačiau po pandemijos personalo kaita tarsi trenkė dviguba jėga – šalia organizacijoms įprasto darbuotojų judėjimo prisidėjo ir tie darbuotojai, kurie lūkuriavo pandemijos metu.

Praėjusiais metais personalo kaita mūsų organizacijoje augo 12 procentų, tačiau darbuotojų judėjimas skirtinguose sektoriuose nebuvo vienodas. Smarkiausia kaita jautėsi aptarnaujančiose įmonėse, pavyzdžiui, mūsų paslaugų centre, kuriame dirba teisininkai, komunikacijos, personalo valdymo ir IT specialistai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją