Paradoksų Lietuvos merų darbo užmokesčio sistemoje yra ir daugiau. Pavyzdžiui, ar žinojote, kad vertinant be priedų už stažą, didžiausias atlyginimas priskaičiuojamas Kauno rajono merui? Taip yra dėl to, kad jame yra kurortinės Kulautos, Kačerginės miestelių ir dalies Zapyškio miestelio teritorijos, dėl kurių merui skiriamas 4 proc. priedas.

Kitas priedas – už stažą – gali sudaryti reikšmingą ilgamečių merų arba prieš tai valstybės tarnyboje dirbusių politikų atlyginimo dalį. Būtent dėl maksimalaus, t. y. 30 proc. siekiančio priedo už stažą šiandien daugiausiai tarp Lietuvos didmiesčių merų uždirba klaipėdietis Vytautas Grubliauskas.

Jei Seimas su reforma susijusius įstatymų projektus spėtų priimti iki pirmųjų naujai išrinktų savivaldybių tarybų posėdžių, situacija pasikeistų. Tačiau ar taip įvyks? Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen sako, kad spėlioti neverta.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją