Kartu su dirbtinio intelekto projektų plėtra atsiranda ir naujų specialybių. O viena jų žada net iki 300 tūkst. eurų siekiantį metinį atlyginimą ir svarbiausia – jums nereikės mokėti programuoti.

Kol vieni su nerimu ir nuostaba žiūri, kaip „ChatGPT“ sugeba generuoti prognozes, tekstus ar kitas žodines ir skaitines užduotis, kiti įmonių viduje aptarinėja, kaip būtų galima išnaudoti dirbtinį intelektą geresniems savo veiklos rezultatams.

Dirba istorikai, filosofai ar filologai

Statistikos departamentas skelbia, kad dirbtinio intelekto technologijas 2021 m. savo veikloje naudojo vos 4,5 proc. įmonių Lietuvoje. Tiesa, tarp didelių (250 ir daugiau darbuotojų) tokių buvo 18,8 proc. Kiek dirbtinio intelekto pasikinkiusių įmonių šalyje buvo pernai metais, Statistikos departamentas žada skelbti liepos antroje pusėje.

Bet grįžkime prie darbo pasiūlymų, susijusių su dirbtiniu intelektu. Kaip jau minėta, dirbtinio intelekto pasaulyje populiarėja nauja specialybė, kur darbuotojams koduoti net nereikės, o užteks daug paprastesnių įgūdžių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją