Stresą galima apibūdinti kaip natūralią kūno ir smegenų reakciją į aplinkoje kylančius iššūkius, mums keliamus reikalavimus ir problemas, su kuriomis susiduriame. Visi šie veiksniai vadinami stresoriais.

Verslo psichologė, konsultacinės įmonės „Addelse“ atstovė dr. Natalija Norvilė sako, kad stresas yra toks reiškinys, kurio žmogus negali išvengti. Nebent, svarsto ji, žmogus gyventų itin ramų gyvenimą, kuriame nevyktų jokie pokyčiai. Bet vėlgi – perdėm ramus gyvenimas sukurtų monotoniją, kuri ilgainiui taip pat imtų kelti stresą.

Šįkart Delfi domisi stresu, kurį žmonės patiria darbe. Dėl kokių priežasčių jis kyla ir kokias technikas taikant su juo kovoti? O galbūt kovoti nė neverta – kartais darbe jaučiamas stresas gali būti rodiklis, kad laikas pagalvoti apie naują darbo vietą. Į šiuos ir kitus klausimus atsako dr. N. Norvilė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją