Vienas reikšmingiausių Lietuvos ekonomikos ramsčių – gamybos sektorius – per metus galėtų susiurbti daugiau kaip 10 tūkst. naujų darbuotojų, tačiau kvalifikuotos darbo jėgos trūksta, o įmonių vadovai priversti imtis naujų šios problemos sprendimo metodų, nes dešimtimis procentų augančių atlyginimų nebepakanka.

„Poreikis rinkoje yra didesnis, nei spėjama paruošti specialistų. Pavyzdžiui, per metus apdirbamosios gamybos pramonė pasipildė 11 tūkst. darbuotojų, toks augimas yra išties ženklus, panašu, kad ir šiemet būtų galima priimti tiek pat. Tik yra bėda – tiek specialistų neparuošiama“, – apie darbuotojų trūkumą pasakoja „CV-Online“ marketingo specialistė Rita Karavaitienė.

Kokių darbuotojų trūksta labiausiai? Kaip šią problemą sprendžia darbdaviai? Į šiuos ir kitus klausimus atsakoma šiame Delfi straipsnyje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją