Atvykę į bendrovę „Panevėžio stiklas“, pirmiausia sėdame kalbėtis su generaliniu direktoriumi Gintaru Petrausku. Anksčiau buvęs Kauno savivaldybės administracijos direktoriumi, o dabar jau kurį laiką dirbantis Panevėžyje, pašnekovas sako, kad tie metai, praleisti bendrovės vadovo kėdėje, buvo pilni iššūkių.

Vienas jų – energetikos krizė. Tačiau G. Petrausko balse pesimistinės gaidelės negirdėti – panašu, kad bendrovė rado būdų, kaip išsisukti iš susiklosčiusios padėties. Tiesa, bendrovės generalinis direktorius netgi vardina krizės akivaizdoje atsiradusias naujas galimybes.

Be energetinės krizės aptarėme ir kitus „Panevėžio stiklui“ svarbius aspektus – stiklo gamybos ir perdirbimo procesus, žaliavų tiekimą ir jų kainas, ambicingus ateities planus.

Galiausiai, pokalbiui pasibaigus, ėjome pasivaikščioti po gamybines bendrovės patalpas. Tokių vaizdų kasdien nepamatysi – nesuskaičiuojama gausybė ką tik pagamintos ir dar įkaitusios taros, speciali įranga ir nuo jos sklindantis karštis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją