Uogienės ir konservuotos daržovės negali stovėti per amžius: kiek laiko saugoti žiemos atsargas ir ką daryti, jei produkto kraštelį aptraukė pelėsis

  • Julija Leimonė
  • 2022 m. rugpjūčio 14 d. 15:13
Marinuoti agurkai
Marinuoti agurkai
© DELFI / Modesta Meškė

Baigiantis vasarai, lietuvių virtuvėse ima rikiuotis uogienėmis ir konservuotomis daržovėmis pripildyti stiklainiai. Ko gero, ruošiant minėtus gaminius, dažniausiai kylantys klausimai būna susiję su receptūromis, tačiau jų turėtų kilti kur kas daugiau. Ar esate susimąstę, kokia vieta yra tinkamiausia produktams laikyti, per kiek laiko nuo stiklainio atidarymo produktus reikia suvartoti ir ką daryti, jei uogienės kraštas pasidengė pelėsiu – jį nuimti ar visą uogienę mesti lauk?

Visą straipsnį gali skaityti tik prenumeratoriai
Tapdami prenumeratoriais, jūs remiate nepriklausomus autorius ir žurnalistus. Stipri ir laisva žiniasklaida – demokratijos ramstis ir vertybė, kurią būtina puoselėti.
Kviečiame prisijungti prie Delfi prenumeratorių bendruomenės.

Susiję straipsniai