Šio straipsnio herojus Matas LSMU gimnazijoje jau trečius metus dėsto istoriją ir pilietiškumo pagrindus. Tačiau tai – ne vienintelė jo veikla. Internautai, bent kartą apsilankę Mato (arba barzdoto gido) socialinių tinklų paskyrose, žino, kad jis – pasišventęs žygeivis.

Ir mes nekalbame apie romantiškus pasivaikščiojimus savaitgalio popietėmis. Ne, Mato žygiai tam nė iš tolo neprilygsta. Pradėjęs nuo kelių dešimčių kilometrų distancijų, šiandien Matas įveikia šimtą ir daugiau kilometrų, o artimoje ateityje – planas nueiti 170 kilometrų žygį.

Ko gero, čia galėtų kilti vienas paprastas klausimas – kaip įmanoma įveikti tokias distancijas?

Interviu metu M. Toliušis ne tik atsakė į šį klausimą, bet ir papasakojo, kaip jo gyvenime atsirado žygiai, kas ilgų žygių metu padeda nepalūžti, taip pat pasidalino patarimais, kaip tinkamai pasiruošti žygiavimui.

Paskaitę straipsnį – marš žygiuoti!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją