„Delfi Plius“ kartu su finansinio raštingumo edukacijos paslaugas teikiančia „M Capital“ ekspertais atsako į Delfi skaitytojų klausimus asmeninių finansų temomis.

45 metų Vida kreipėsi į redakciją rašydama, kad nori pradėti investuoti.

„Galėčiau tam skirti nuo 100 iki 500 eurų kas mėnesį. Kur būtų galima investuoti, kad nereikėtų ypač daug domėtis ir nebūtų itin rizikinga“, – klausia skaitytoja.

„M Capital“ finansų konsultantas Gediminas Kasiliauskas pradeda nuo to, kad pirmosios investicijos turėtų būti paprastos, aiškiai suprantamos ir prisiimama rizika turėtų atitikti tą rizikos lygį, kurį asmuo gali toleruoti.

„Pradedantieji investuotojai aukštos rizikos netoleruoja, nors patys galvoja kitaip ir tai yra viena dažniausiai kartojamų klaidų. Jūs nenorite skirti daug laiko ir nenorite prisiimti aukštų rizikų, tai yra logiškas pasirinkimas, nes skiriamo laiko kiekis dažniausiai koreliuos su prisimamos rizikos lygiu“, – teigė jis.

Pradėti reikia ne nuo priemonių pasirinkimo

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją