Kas vyksta JAV?

Kovo pradžioje su problemomis susidūrė šešioliktas pagal dydį JAV bankas Silicon Valley Bank (SVB). Praeitų metu pabaigoje bankas turėjo kiek daugiau nei 173 mlrd. JAV dolerių indėlių, o visas SVB turtas viršijo 200 mlrd. JAV dolerių.

Silicon Valley Bank pagrindinė veikla ir tikslas buvo aptarnauti Kalifornijos startuolių ekosistemą. Didžiąją dalį banko klientų sudarė įvairios technologijų įmonės, kurioms SVB buvo namų bankas: šios per SVB vykdė kasdienes bankines operacijas, ten laikė savo pinigus. Todėl šis bankas buvo labai svarbi ekosistemos dalis, užtikrinanti finansinę infrastruktūrą.

Nors bankas buvo pelningas, tenkino visus kapitalo reikalavimus ir nesusidūrė su kredito rizikomis dėl blogai išskolintų pinigų, kovo 10 dieną jį perėmė valdžia. Kaip pelningas ir gerai kapitalizuotas bankas gali sugriūti vos per kelias dienas?

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją