Norint pasistatyti namą neužteks įsigyti sklypą, išsirinkti projektą ir nusamdyti statybininkus. Prieš tai dar reikės gauti daugybę leidimų ir sutvarkyti šūsnį dokumentų. Kartais šios procedūros virsta biurokratinėmis džiunglėmis, kurioms įveikti reikia ir kantrybės, ir storos piniginės.

Kristina Rašimienė, gyvenamųjų ir negyvenamųjų pastatų projektavimo, derinimo, leidimų sutvarkymo paslaugas teikiančios bendrovės „Subtili architektūra“ vadovė, sako, kad apie visas laukiančias biurokratines procedūras reikėtų pagalvoti dar renkantis sklypą. Nes nuo jo priklausys, su kokiu skaičiumi institucijų viską reikės suderinti ir ar apskritai statybos leidimas bus išduotas.

Pasitaiko situacijų, kai pasirinktoje vietoje imtis statybų niekas neleidžia, o įsigytas sklypas virsta tiesiog „brangiu bulvių lauku“, nors kaimynystėje stovi ne vienas namas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją