Kuro pila, kiek telpa į baką

Nuo Lazdijų iki Seinų – vos 20 kilometrų. Bet mūsų sienos pusėje litras benzino kainuoja per 1,50, o lenkiškoje degalinėje – 5,21 zloto (1,15 euro). Dėl tokio kainos skirtumo bet kuris dzūkas gali virsti suvalkiečiu ir dar kaimynui kanistrą parvežti.

Prie įvažiavimo į Seinus kelio nuo Lietuvos pusės tų degalinių yra dvi. Gražesnėje kaina keliais grošais didesnė, todėl užsukau į kitą, primenančią ano amžiaus paskutinio dešimtmečio bevardes Lietuvos benzino kolonėles. Dabar tokių nutriušusių kuro pardavimo vietų mūsų šalyje vargu ar surasčiau, kaip ir tokio aptarnavimo, kur darbuotojas pats atidaro bako kamštį ir neklausęs pripila pilną baką. Klausti ir nereikia, automobilių lietuviškais numeriais vairuotojai mažiau vis tiek neperka.

Šį kartą grynųjų pinigų nesivežiau, visur atsiskaitinėju banko kortele, bet euro keitimo į zlotus kursu populiariausiose keityklose vis tiek pasidomiu. Pinigų keitimo kioskeliuose prie buvusio Lazdijų-Aradnykų pasienio kontrolės posto už vieną eurą moka 4,50 zloto. O Seinuose, prie pat lietuvių pamėgto „Biedronkos“ prekybos centro, keitykla moka net

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)