Skelbiama, kad per pirmus tris metų mėnesius Turto banko valdomuose biuruose įsikūrusios valstybės įstaigos ir institucijos iš viso sutaupė 931 tūkst. kWh, lyginant su tuo pačiu laikotarpiu pernai.

Nors pastarąjį pusmetį buvo aktyviai diegiamos energiją taupančios priemonės, didžiausią efektą davė tarnautojų elgsenos pokyčiai.

„Valstybės institucijos naudojasi daugybe pastatų, todėl svarbu, kad jos rodytų pavyzdį, kaip galima nežymiai pakoregavus elgseną sutaupyti didelius kiekius energijos. Tai ne tik apčiuopiama piniginė nauda valstybei, bet ir indėlis į klimato kaitos mažinimą“, – sako Turto banko generalinis direktorius Mindaugas Sinkevičius.

Pasak M. Sinkevičiaus, pusės metų elektros energijos taupymo rezultatai leidžia manyti, kad tarnautojai jau įprato sąmoningiau naudoti energiją ir tai galėtų tapti ilgalaike tendencija.

Turto bankas, savo ruožtu, nuo praėjusių metų rugsėjo iki šių metų balandžio vidurio jau pakeitė daugiau nei 17 tūkst. kaitrinių lempučių į LED, kas kasmet leis taupyti dar apie 500 tūkst. kWh.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją