Pasak „Boozt“ technologijų vystymo vadovo Marco Rosello, atidaryti padalinį Lietuvoje paskatino Lietuvos ir Švedijos kultūriniai panašumai, taip pat ir trumpas, vos valandą trunkantis valstybes jungiantis skrydis. 2022 m. „Boozt“ darbuotojų siūlymu biuras buvo perkeltas į Paupio „Darboteką“, kur buvo įrengta 100 individualių darbo vietų.

„Boozt Technology Baltics“, kurioje šiuo metu dirba daugiau nei 50 žmonių, iš kurių dauguma yra programinės įrangos kūrėjai, sudaro 27 proc. viso bendrovės IT personalo. 2023 m. „Boozt“ planuoja išplėsti IT filialą Vilniuje ir ieškos vidutinio ir vyresniojo lygio PHP programuotojų, svetainių patikimumo inžinierių ir programų kūrėjų.

„Komanda Lietuvoje bendradarbiauja su kolegomis Švedijoje, Danijoje ir Lenkijoje, įgyvendindama įvairias sudėtingas „Boozt“ funkcijas, įskaitant sklandaus dviejų bendrovės mobiliųjų programėlių ir internetinės parduotuvės veikimo užtikrinimą, taip pat sprendimų, palengvinančių didžiulio kiekio „Boozt“ surinktų duomenų apie prekes apdorojimą, kūrimą.

„Boozt“ komanda Lietuvoje taip pat yra atsakinga už 1000 „AutoStore“ robotų, kurie valdo ir surenka prekes Švedijoje esančiame automatizuotame sandėlyje. Daugiau nei 50 Vilniaus biuro programinės įrangos kūrėjų priklauso „Boozt Platform“ skyriui, kurį iš viso sudaro daugiau nei 190 programinės įrangos kūrėjų“, – teigia M. Rosello.

Pasak „Investuok Lietuvoje“ generalinio direktoriaus, „Boozt Technology Baltics“ yra puikus pavyzdys, ką gali Lietuvos talentai, ir dar vienas įrodymas, kad mūsų ilgalaikė šalies patrauklumo tarptautiniams rinkos dalyviams didinimo strategija duoda vaisių.

„Atsižvelgdamas į spartų bendrovės augimą per pastaruosius dvejus metus, neabejoju, kad Lietuvos komandos išplėtimas leis „Boozt“ ir toliau siekti tikslų – tiek artėjančiais metais, tiek tolimesnėje ateityje“, – sakė Elijus Čivilis.

Bendrovė „Boozt Fashion AB“ 2011 m. buvo įkurta Švedijoje, Malmėje. „Boozt“ pristatė platformą, kurioje prekiaujama mados, vaikų, sporto, grožio ir namų prekių ženklais. Per 10 metų nuo įsikūrimo „Boozt“ darbuotojų skaičius išaugo nuo 34 iki daugiau nei 1000, šiuo metu įmonė turi biurus Švedijoje, Danijoje, Lenkijoje ir Lietuvoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją