Investavimo paslaugos europiečiams teikiamos per Lietuvoje veikiančią „Revolut Securities Europe“, licencijuotą Lietuvos banko.

Kaip nurodo „Revolut“, biržoje prekiaujami fondai suteikia galimybę lanksčiai ir paprastai valdyti savo investicijų riziką. Šie fondai investuoja į platų vertybinių popierių spektrą ir taip sutaupo žmonių laiko bei išlaidų, palyginus su investavimu į pavienes akcijas ar obligacijas. ETF yra patrauklus sprendimas žmonėms, kurie ieško ilgalaikių investicijų, bet investavimui nenori skirti daug laiko.

„Tarp daugiau kaip 100 programėlėje randamų fondų pasiūlos – pastaruoju metu sparčiai besivystančios industrijos, tokios kaip dirbtinis intelektas, kibernetinis saugumas, didieji duomenys, vandenilis bei įprasti sektoriai, tokie kaip video žaidimai, miškai, elektrinės transporto priemonės, žalioji energetika, debesų kompiuterija, taip pat tradicinės technologijų, sveikatos priežiūros, kelionių, biotechnologijų verslo šakos.

Fondų pasiūla apima daugumą pasaulinių indeksų, įskaitant S&P 500, NASDAQ, DAX ir FTSE. Klientai gali diversifikuoti savo portfelius investuodami į ETF, apimančius ne tik akcijas, bet ir obligacijas bei žaliavas“, – pasakojama pranešime.

„Revolut Securities Europe“ vadovas Rolandas Juteika sakė, kad be jau siūlomų JAV akcijų bei ETF, europiečiams jau netrukus bus pasiūlyta dar daugiau investicinių paslaugų, tokių kaip Europos biržose listinguojamos akcijos, investiciniai fondai, obligacijos, investicijų roboto (robo-advisor) paslauga, specializuotos paslaugos patyrusiems investuotojams.

Minimali investicijų suma „Revolut“ klientams yra 1 euras. Norintiems pradėti investuoti, programėlėje reikia pasirinkti „Akcijos“ (angl. Stocks). Priklausomai nuo naudojamo paslaugų plano, per mėnesį galima atlikti 1 (Standartinis), 3 („Plus“), 5 („Premium“) ar 10 („Metal“) nemokamų sandorių. Viršijus plano limitą, taikomas 0,25 proc. mokestis nuo kiekvienos pavedimo sumos. Taip pat taikomas metinis vertybinių popierių saugojimo 0,12 proc. mokestis nuo portfelio vertės, nuskaitomas kas mėnesį.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją