„Šia sutartimi pažymime mūsų didžiausio vėjo parko Lietuvoje pirmojo etapo darbų pradžią. Išvystyti ir pastatyti iki 300 MW vėjo elektrinių parką reikia patikimų ir atsakingų partnerių, todėl sudėtingiems infrastruktūros įrengimo darbams dar kartą pasirinkome MERKO“, – kalbėjo Gediminas Uloza, „E energija“ grupės vadovas.

Šiuo etapu Kelmės rajone statomame parke iki 2025 metų bus sumontuota šešiolika vėjo jėgainių, kurių bendra galia sieks 105,4MW. UAB Merko statyba įrengs vėjo elektrinių parko kelius, elektros kabelius bei infrastruktūrą, taip pat išlies šešiolika pamatų vėjo jėgainėms. Statybos darbai bus pradėti artimiausiu metu, o juos baigti numatyta 2025 metų antrą ketvirtį, pažymima pranešime.

„Džiaugiamės, kad pasirašydami šią naują sutartį prisidedame prie Lietuvos aprūpinimo iš vėjo pagaminama elektros energija. Tokie „žaliosios energijos“ projektai svarbūs ne tik mūsų šalies ekonomikai, bet dar labiau – aplinkai. Taip pat malonu dirbti su patikrintais partneriais – „E energija“, su kuriais bendradarbiavimas tęsiasi jau trejus metus“, – sakė Saulius Putrimas, MERKO Lietuvoje vadovas.

Tai jau trečioji bendrovės pasirašyta sutartis su „E energija“: 2020–2022 metais UAB Merko statyba dalyvavo „E energija“ 69 MW Telšių vėjo elektrinių parko statyboje, kuris šiuo metu yra daugiausiai elektros pagaminantis vėjo parkas Baltijos šalyse, o pernai įrengė pamatus 9 MW vėjo elektrinių projektui Kelmės rajone.

„E energija“ vėjo elektrinių parkas – jau dvyliktas MERKO statomas vėjo elektrinių parkas ir antroji šiais metais pasirašyta sutartis. 2022 metais bendrovės komanda dirbo su penkiais vėjo elektrinių parko projektais Telšių, Šilalės, Akmenės, Mažeikių, Kelmės rajonuose. Keliuose projektuose buvo tik liejami pamatai, kituose vykdyti pilnos apimties vėjo elektrinių parko infrastruktūros statybos (BoP scope) darbai, kai be pamatų dar paruošiama ir visa reikalinga infrastruktūra vėjo turbinoms montuoti – drenažas, keliai, elektros tinklai, sutvarkoma reikalinga dokumentacija. Šiuos darbus atlieka prieš kelerius metus įmonėje suburta komanda, kurios specializacija –

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją