Pasak „Maxima grupės“ generalinės direktorės Agnės Voverės, pagrindinė bendrovės kryptis ir toliau išlieka grupės valdomų mažmeninės prekybos tinklų plėtra Lenkijoje ir Bulgarijoje.

Grupės planuose – prieš 5 metus išleistų obligacijų išpirkimas ir investicijos į mažmeninės prekybos sprendimus. Sudarytos finansavimo sutartys prisidės prie ateities planų įgyvendinimo: numatytos investicijos į veiklos efektyvumą, plėtrą ir tvarumo projektus.

Kaip bendrovė nurodo per biržą išplatintame pranešime, finansavimo sutartimis suteikiamas finansavimas bendriesiems bendrovės verslo poreikiams, 5 metų terminui.

Numatoma, kad didžioji dalis lėšų bus panaudota ilgalaikių obligacijų, kurių terminas sueina 2023 m. rugsėjo 13 d., išpirkimui. Finansavimo sutartys nėra užtikrintos įsipareigojimų vykdymo garantijomis ar įkeistu turtu, išskyrus bendrovės lėšų, esančių atitinkamų bankų sąskaitose, įkeitimą.

„Maxima grupė“ valdo prekybos tinklus „Maxima“ (Baltijos šalyse), „Stokrotka“ (Lenkijoje), „T-Market“ (Bulgarijoje) ir elektroninę maisto prekių parduotuvę „Barbora“, veikiančią Baltijos šalyse ir Lenkijoje.

„Maxima grupė“ priklauso „Vilniaus prekybos“ įmonių grupei. „Vilniaus prekyba“ per kitas dukterines įmones valdo investicijas į mažmeninės prekybos ir vaistinių tinklus bei nekilnojamojo turto projektų vystymo ir nuomos paslaugų įmones Baltijos šalyse, Švedijoje, Lenkijoje ir Bulgarijoje.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją