Šalys susitarė dėl abipusių kompensacijų, taip pat ir už atliktas papildomas investicijas į Alytaus šilumos ūkį, įskaitant bendrovės lėšomis įrengtą Alytaus kogeneracinę biomasės jėgainę, žiniasklaidai praneša „Litesko“.

Bendrovė „Litesko“ primenama, kad finansiniai nesutarimai kilo AŠT anksčiau laiko nutraukus sutartį dėl šilumos ūkio modernizavimo bei nuomos ir karšto vandens tiekimo Alytuje.

„Džiaugiamės, kad kelerius metus trukęs teisminių ginčų maratonas baigėsi. Suprantame, kad gali būti nesutarimų, ar skirtingų požiūrių, tačiau visada esame pasirengę ieškoti ir rasti kompromisą bei visus nesutarimus išspręsti taikiai. Alytaus šilumos ūkį prižiūrėti pradėjome tuomet, kai situacija buvo pakankamai sudėtinga – reikėjo ne tik modernizuoti ūkį, bet ir, kylant dujų kainoms, ieškoti greitų bei efektyvių sprendimų, kaip suvaldyti šildymo kainas. Noriu pabrėžti, kad bendrovės investicijos ir atlikti darbai iki šiol sėkmingai tarnauja miesto gyventojams, “ – sakė „Litesko“ generalinis direktorius Robertas Čepaitis.

Pasak „Litesko“, bendrovė Alytuje veikė pagal su miesto savivaldybe bei AŠT 2001 m. pasirašytą Alytaus šilumos ūkio modernizavimo ir nuomos sutartį. Vadovaujantis sutarties nuostatomis bei atsižvelgiant į papildomų investicijų poreikį, 2005 m. ši sutartis buvo pratęsta iki 2026 m. 2007 m., pradėjus drastiškai kilti dujų kainoms, teko skubiai ieškoti būdų, kaip sumažinti kylančią šilumos kainą. Su miesto vadovais ir AŠT buvo sutarta, jog „Litesko“ investuos papildomai ir įrengs kogeneracinę biokuro jėgainę, o pasibaigus nuomos sutarčiai – toliau ją valdys.

Pasak bendrovės, vykdydama sutartus ir prisiimtus įsipareigojimus, ji papildomai investavo į Alytaus šilumos ūkį beveik 30 mln. eurų. „Litesko“ įrengta Alytaus biomasės kogeneracinė jėgainė, kurią šiuo metu ir toliau eksploatuoja AŠT, tuo metu buvo antroji pagal dydį Lietuvoje. Ši investicija leido šilumos gamybai daugiau naudoti biokurą ir per metus dujų vartojimą sumažinti beveik 18 milijonų kubinių metrų, nurodoma „Litesko“ pranešime.

ELTA primena, kad „Litesko“ teikia šilumą ir karštą vandenį Marijampolės, Kelmės, Telšių, Biržų ir Druskininkų savivaldybėse.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją