Į valdybą išrinkta ilgametę vadovavimo, pokyčių valdymo bei inovacijų diegimo patirtį sukaupusi nepriklausoma narė A. Sungailienė pastaruosius penkerius metus vadovavo bendrovei „Lietuvos paštas“.

Iki tol daugiau nei dvidešimt metų dirbo įvairiose pozicijose SEB banko grupėje, vadovavo bendrovei „SEB Venture Capital“, Privačiosios bankininkystės departamentui, Operacijų padaliniui bei Duomenų rekonciliavimo departamentui, taip pat dirbo gamybos, prekybos ir finansines paslaugas teikiančių bendrovių valdybose bei stebėtojų tarybose.

Darbą valdyboje taip pat pradeda nepriklausomas narys Liudas Liutkevičius, turintis ilgametę vadovavimo ir darbo energetikos srityje patirtį. Šiuo metu jis yra į atsinaujinančios energetikos projektus užsienio šalyse investuojančio fondo „INVL Asset Management“ vadovaujantis partneris, iki tol yra vadovavęs Energijos skirstymo operatoriui (ESO), tuometinėms „Lietuvos dujoms“, dirbęs kitų energijos tiekimo, perdavimo ir skirstymo bendrovių vadovų komandose, valdybose bei stebėtojų tarybose.

Darbą valdyboje tęsiantis R. Vyšniauskas, ėjęs ir valdybos pirmininko pareigas, yra bendrovės „Valstybės investicinis kapitalas“ generalinis direktorius, jis taip pat yra bendrovės „Klaipėdos nafta“ stebėtojų tarybos pirmininkas bei „Vilniaus vystymo kompanijos“ valdybos narys.

Darbą valdyboje taip pat tęs Energetikos ministerijos Energetinio saugumo grupės vadovas D. Bražiūnas, sukaupęs ilgametę patirtį energetikos strateginių projektų ir valstybės energetinio saugumo politikos įgyvendinimo srityje bei dirbant Energetikos ministerijos kuruojamų strateginių energetikos bendrovių valdybose.

Valdyboje darbą tęs ir Energetikos ministerijos Teisės ir personalo grupės vadovas Tomas Daukantas, sukaupęs ilgametę patirtį teisės, strateginių veiklos planų rengimo ir jų įgyvendinimo, finansinių išteklių panaudojimo, administracinės veiklos kontroliavimo klausimais. Jis yra dirbęs Švietimo mainų ir paramos, Europos socialinio fondų valdybos nariu, pirmininku. Taip pat turi pedagoginio darbo patirties Mykolo Romerio universitete.

Ligšiolinė bendrovės valdyba darbą baigė kovą, pasibaigus ketverių metų kadencijai. Naujieji nariai paskirti po atrankos, kuri buvo viešai paskelbta šių metų pradžioje.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją