Kaip rašoma pranešime žiniasklaidai, siekiant užtikrinti gerąją valdymo praktiką ir teisės aktų įgyvendinimą iš viso bendrovės „Tetas“ valdybą sudarys penki nariai – dar vieno valdybos nario atranką ketinama baigti balandį.

Nepriklausomas valdybos narys Tomas Astrauskas, turintis beveik dvidešimties metų vadovaujamo darbo tarptautinėse bendrovėse patirtį ir šiuo metu einantis bendrovės „Dextall LT“ vadovo pareigas, bus atsakingas už bendrovės „Tetas“ verslo plėtrą. Nepriklausomo valdybos nario atranką organizavo „AIMS Lietuva“, o T. Astrauskas buvo atrinktas iš 26 kandidatų.

Darbą valdyboje tęsia daugiau nei dvylikos metų įvairiapusę patirtį energetikos sektoriuje sukaupusi ir septynerius metus „EPSO-G“ grupėje dirbanti grupės planavimo ir kontrolės vadovė Ieva Kuodė. „Tetas“ valdyboje I. Kuodė bus atsakinga už organizacijos vystymo ir veiklos efektyvumo sritį. „EPSO-G“ grupės projektų portfelio vadovė Elida Drapienė, turinti 15 metų ekspertinę teisinio darbo, strateginio valdymo, projektų ir procesų valdymo, investicijų planavimo patirtį, kuruos „Tetas“ projektų valdymo ir eksploatacijos sritį.

„EPSO-G“ grupės finansų ir veiklos planavimo vadovas Darius Kašauskas kadenciją pradedančioje valdyboje bus atsakingas už finansų valdymo ir kontrolės sritį. Įmonių finansų, energetikos įmonių reguliavimo, įmonių įsigijimų ir reorganizavimo bei korporatyvinio valdymo patirtį turintis D. Kašauskas, prieš prisijungiant prie „EPSO-G“ komandos, beveik dešimtmetį dirbo „Ignitis grupės“ valdybos nariu bei finansų ir iždo vadovu.

Artimiausias naujai patvirtintos „Tetas“ valdybos posėdis planuojamas kovo pabaigoje. Jo metu planuojama išrinkti valdybos pirmininką.

„Tetas“ šiuo metu įgyvendina šalies energetinei nepriklausomybei svarbius sinchronizacijos su kontinentinės Europos tinklais projektų plėtros darbus. Bendrovė taip pat buvo viena iš „EPSO-G“ pasitelktų rangovių statant fizinį barjerą pasienyje su Baltarusija.

Energetikos infrastruktūros plėtros ir priežiūros bendrovės „Tetas“ 100 proc. akcijų priklauso „EPSO-G“. „EPSO-G“ vienintelio akcininko teises ir pareigas įgyvendina Lietuvos Respublikos energetikos ministerija.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją