„2022-ieji metais nekilnojamojo turto rinkai, kaip ir visai ekonomikai, didžiausią poveikį turėjo karas Ukrainoje ir tiesioginės ir netiesioginės jo pasekmės: trūkinėjančios tiekimo grandinės, pasiūlos-paklausos disbalansas, infliacija. Praėję metai, kaip niekad anksčiau, įrodė patirties, pasitikėjimo ir reputacijos vertę.

Didžiausią dalį pajamų – 10,3 mln. eurų „Inreal“ grupė gavo iš vystomo nekilnojamojo turto“, – sakė „Inreal“ grupės vadovas Andrius Anusauskas. Anot jo, pandemijos pamokos turėjo ir teigiamą poveikį – išlaikytas hibridinio darbo modelis. Perėjimas prie elektroninės dokumentacijos mažino biuro sąnaudas ir augino darbo efektyvumą.

Sėkminga verslo centrų, visuomeninių, gamybos ir logistikos objektų veikla 30 proc. augino nuomos pajamas. Didžiausią įtaką augimui turėjo valdomo turto portfelio padidėjimas – „Vilniaus baldų“ teritorijos (Savanorių pr. 178B Vilniuje) įsigijimas. Augo vertinimo, tarpininkavimo ir kadastrinių matavimų įmonių veiklos pajamos, nors ne taip ženkliai kaip 2021-aisiais.

2022 metais pradėtas plėtoti I gyvenamojo „Kerų kerai“ projekto etapas Vilniuje (Bartų g. 11). Jį ketinama užbaigti 2024 metų I pusmetį. Šiuo metu jau susitarta dėl 80 proc. I etapo butų pardavimo. 2023 metų vasarą planuojama pradėti „Kerų kerai“ projekto II etapo plėtrą.

Bendros investicijos į visą projektą sieks 27 mln. eurų. 2023 metų rudenį numatyta užbaigti „Miško vėtrungių“ projekto, kuris tęsia šiaurinės Nidos teritorijos konversiją, plėtrą Neringoje (Vėtrungių g. 358). Investicijos į projektą sieks 4 mln. eurų. Šiuo metu „Miško vėtrungėse“ susitarta dėl 84 proc. būstų pardavimo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją