„(...) Per nepilnus 9 veiklos mėnesius mūsų valdomas pensijų fondų portfelis pasipildė daugiau nei 10 mln. Eur – vidutiniškai kiek daugiau nei po 1 mln. Eur per mėnesį. Tai vertiname kaip klientų pasitikėjimo mumis ženklą ir kaip įrodymą, kad tokio tipo pensijų fondų mūsų šalyje tikrai reikia, jiems atsiranda vietos kelių didžiųjų žaidėjų dominuojamoje rinkoje”, – sako Jonas Iržikevičius, „Goindex“ vadovas ir valdybos pirmininkas.

Kaip nurodoma pranešime, bendrovės pasyviai valdomus indeksinius pensijų fondus pasirinko daugiau nei 2000 klientų. Iš jų apie 1600 II pakopoje ir apie 400 III pakopoje. Nedidelė dalis – 3 proc. „Goindex” klientų II pakopoje pradėjo kaupti visiškai naujai, o absoliuti dauguma – 97 proc. perėjo iš kitų pensijų kaupimo bendrovių.

Pranešime nurodoma, kad tipinis pensijų kaupimo bendrovės klientas yra asmuo, priklausantis 21–41 metų amžiaus grupei. Daugiausiai dalyvių – apie 1200 – yra jauno ir vidutinio amžiaus grupėse. Jauniausiam „Goindex“ fondų dalyviui šiuo metu yra 18 metų, vyriausiajam – 66 m.

„Goindex“ duomenys atskleidžia, kad didžiausias santaupas II pakopos pensijų fonduose yra sukaupę 1975–1981 m. gimusiems skirto fondo dalyviai, vidutiniškai apie 14 000 Eur. Nuo jų šiek tiek atsilieka 1968–1974 m. gimusiems skirto fondo dalyviai –vidutiniškai jų sukauptas turtas sudaro apie 9 100 Eur.

„Tai nėra netikėta, nes šių amžiaus grupių žmonės dažnai kaupia jau ilgą laiką (10 ir daugiau metų). Be to, kadangi jie dažniausiai jau pasiekę savo karjeros piką, jų atlyginimai yra didesni nei į darbo rinką tik įsiliejusių jaunų kaupiančiųjų arba priešpensinio-pensinio amžiaus žmonių,“ – paaiškina M. Kalesinskas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją