Emisijos paklausa daugiau nei 3,5 karto viršijo pasiūlą, pasiūlymus pateikė daugiau nei 250 institucinių ir mažmeninių investuotojų iš Latvijos ir Lietuvos.

Iš obligacijų emisijos gautos lėšos bus naudojamos būsimiems „Eco Baltia" plėtros projektams finansuoti, daugiausia dėmesio skiriant bendrovės plėtros planams Europoje ir žiedinės ekonomikos skatinimui.

Šiuo metu grupė vertina kelias įsigijimo galimybes. Be to, bendrovė yra parengusi keletą investicinių plėtros projektų, rašoma pranešime.

„Iš investuotojų pritrauktos lėšos bus naudojamos įsigijimams. Jos taip pat leis bendrovei toliau sėkmingai stiprinti indėlį į žiedinės ekonomikos skatinimą ir įgyvendinti tolesnes strategines iniciatyvas", – sako „INVL Baltic Sea Growth Fund“ partneris ir „Eco Baltia“ stebėtojų tarybos pirmininkas Vytautas Plunksnis.

Bendra gautų paraiškų suma buvo 28,49 mln. eurų, t. y. daugiau nei 3,5 karto didesnė už didžiausią planuotos obligacijų emisijos sumą.

Paraiškų dydis, kokybė ir įvairovė leido „Eco Baltia“ nustatyti 8 proc. metinę palūkanų normą – žemiausią nurodyto intervalo ribą.

Obligacijų išpirkimo terminas – 3 metai, su emitento teise išpirkti obligacijas po 2 metų. Obligacijų išpirkimo data – 2026 m. vasario 17 d. Vienos obligacijos nominali vertė yra 1 000 eurų. Obligacijos bus išleistos nominaliąja verte, o minimalus įgyjamų obligacijų skaičius vienam investuotojui – 10 obligacijų, arba 10 000 eurų, pažymima pranešime.

Investuotojams, pateikusiems mažiausią 10 000 eurų pavedimą, buvo paskirstytos visos obligacijos, o didesniems pavedimams buvo paskirta mažesnė alokacija. Mažmeniniai investuotojai šiame sandoryje buvo itin aktyvūs ir jiems buvo paskirstyta 5,5 mln. eurų (69 proc.) visos emisijos, o instituciniams investuotojams teko likusi 2,5 mln. eurų (31 proc.) dalis. Daugiausia paklausos sulaukta iš Latvijos ir Lietuvos investuotojų – atitinkamai 54 proc. ir 45 proc. visų pasirašytų obligacijų.

2023 m. vasario 8 d. bendrovė pateikė paraišką įtraukti obligacijas į „Nasdaq Riga“ alternatyviosios rinkos „First North“ sąrašą, o vasario 9 d. „Nasdaq Riga“ pradėjo įtraukimo procedūrą.

Pagrindinis sandorio platintojas buvo „Luminor“ bankas kartu su Šiaulių banku. Sandorio teisinis ir sertifikuotas patarėjas – advokatų kontora „TGS Baltic“, obligacijų savininkų patikėtinis – advokatų kontora „Eversheds Sutherland Bitāns“.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją