„Airbus Helicopters“ generalinio direktoriaus Bruno Eveno pranešime sakoma, kad „GDAT nusprendė sustiprinti savo 26 „Airbus“ sraigtasparnių parką dar 50-ia sraigtasparnių H160“.

Penktadienį E. Macronas lankėsi pietiniame Kinijos Guangdžou mieste, svarbiame pramonės centre, tai buvo paskutinė jo trijų dienų vizito, per kurį jis mėgino spausti prezidentą Xi Jinpingą padėti užbaigti karą Ukrainoje, stotelė. Dar prieš vizitą jo biuras pranešė, kad prezidentas ieškos kito, o ne tiesioginės konfrontacijos kelio, kokį dažnai renkasi Jungtinės Amerikos Valstijos, prekyba su Kinija vis dar laikoma svarbia santykių dalimi. „Ši sutartis yra puikus pavyzdys, parodantis Prancūzijos ir Kinijos bendradarbiavimo ekonomikos ir prekybos srityse svarbą“, – „Airbus“ pranešime cituojamas GDAT pirmininkas Peteris Jiangas.

Šanchajuje įsikūrusi GDAT specializuojasi sraigtasparnių pardavimo, nuomos ir techninės priežiūros srityse, jos klientai yra Kinijos pagalbos tarnybos ir vyriausybinės agentūros.

„Airbus“ pristato sraigtasparnius H160 kaip universalios paskirties, jie gali būti naudojami nuo VIP kelionių iki karinių misijų. Pasak „Airbus“, tai didžiausias sraigtasparnių H160 užsakymas civiliniam naudojimui nuo jų paleidimo 2015 metais. Jokia informacija apie sandorio vertę nepateikta.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją