Šis įsigijimas yra įmonių susijungimo ir įsigijimo strategijos dalis, leisiantis dar labiau sustiprinti „GreenGroup“ pozicijas pramonės atliekų tvarkymo srityje po to, kai 2020 metais įmonių grupė pradėjo savo veiklą šiame sektoriuje, įsigijusi Rumunijos bendrovę „Eltex“. Bendrovės „Žalvaris“ įsigijimas yra naujo 200 mln. eurų „GreenGroup“ investicijų plano dalis, pagal kurį įmonių grupė ketina investuoti į naujų įmonių įsigijimus, taip toliau stiprindama savo, kaip didžiausios integruoto perdirbimo įmonių grupės Vidurio Europoje, poziciją.

„Žalvaris“ yra septintasis „GreenGroup“ įsigijimas nuo pradinės „Abris“ investicijos į įmonę ir trečiasis per pastaruosius devynis mėnesius. Įmonių grupė jau yra įsigijusi Rumunijos aplinkosaugos ataskaitų programinės įrangos kūrėją SIGAD, taip pat Lietuvos polietileno perdirbimo įmonę UAB „Ecso“, taip įžengdama į poliolefinų rinką, rašoma pranešime.

„Bendrovė „Žalvaris“ yra naujausias reikšmingas „GreenGroup“ įsigijimas, įgyvendinant įmonių grupės ambicingą strategiją tapti pramonės atliekų tvarkymo sektoriaus lydere Vidurio Europoje. Džiaugiamės galėdami bendradarbiauti su Vitoldu Sapožnikovu ir jo komanda bei esame įsipareigoję remtis mūsų turimomis žiniomis ir plėsti bendrovės veiklą Baltijos šalyse bei visame Vidurio Europos regione“, sako Adrian Stănculescu, „Abris“ partneris ir Rumunijos padalinio vadovas.

„Žalvaris“ yra viena didžiausių ir ilgiausiai veikiančių pramonės atliekų tvarkymo įmonių Lietuvoje. Bendrovė sėkmingai augo rinkoje – šiuo metu jai priklauso 10 atliekų tvarkymo padalinių, ji aptarnauja daugiau nei 4 000 klientų visoje šalyje, kartu įgyvendindama tarptautinės plėtros strategiją. „Žalvaris“ užtikrina vieno langelio principu veikiantį visų rūšių pramonės atliekų tvarkymą. Bendrovė ne tik tvarko atliekas ir kuria unikalius jų perdirbimo sprendimus, bet ir teikia konsultavimo bei audito paslaugas atliekų tvarkymo klausimais, pažymima pranešime.

„Abris“ padės „Žalvariui“ sėkmingai integruotis į „GreenGroup“ ekosistemą, suteikiant reikšmingų augimo galimybių. Visų pirma, konsoliduotas verslas sukurs platesnes galimybes įmonei veikti kaip patikimam atliekų perdirbimo partneriui gamintojams ir atliekas generuojantiems verslams, kurie yra pasiryžę daugiau investuoti į anglies dvideginio išmetimo rodiklio mažinimą. Be to, šis įsigijimas suteiks reikšmingos sinergijos su kitais „GreenGroup“ verslo padaliniais, įskaitant veiklą vykdančius poliolefinų rinkoje.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją