Žvejai šviežių žuvų pardavimu nesiskundžia net sunkmečiu. Antai menkės kilogramas šiais metais pabrango net litu, mat padidėjo jų paklausa tiek mūsų krašte, tiek užsienyje. Tiesa, finansinių nuostolių žuvininkai neišvengė - panaikinus PVM lengvatą jie 16 proc. produkcijos pabrangimą nusprendė dengti pelno sąskaita.

Pardavėjų teigimu, daugiausia šviežių žuvų patenka ant prekybos centrų prekystalių ir eksportuojama į užsienio šalis. Tuo metu turguje parduodama apie 20 proc. visų žuvų. Tačiau, kaip tvirtina prekybos tinklų atstovai, parduotuvėje šviežios žuvys perkamos nebent per akcijas.

Dienraščio skaitytoja Jūratė patikino, kad renkasi tik šaldytas žuvis, mat šviežių paprasčiausiai neįperka. Moteris teigė, jog visuomet stengiasi pirkti žuvis parduotuvėje, nes bijo, kad turguje jos bus nekokybiškos.

Kita dienraščio skaitytoja Valentina pasakojo, jog prireikus šviežių žuvų eina tik į turgų - ten keliais litais pigiau. Tiesa, pašnekovė pažymėjo, kad jau daug metų perka jas iš pažįstamų tiekėjų, todėl nesibaimina dėl kokybės ir visuomet yra patenkinta jų produkcija.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją